Tallarines amb gambes, cigrons i mozzarella

Tagliatelle i gambes, quina combinació!

Malgrat que la pasta és un dels aliments més populars arreu d’Europa, reconec que a Un país a la cassola no són massa abundants les receptes amb aquest aliment. I no és que no m’agrade la pasta, al contrari; però potser és perquè ja hi ha moltíssimes receptes disponibles.

Aquesta recepta la vaig descobrir fa un temps, i m’havia deixat intrigat per la combinació de la pasta amb cigrons passats pel forn. Un cop l’he preparada, m’ha agradat molt, i és per això que he decidit de compartir-la.

Es tracta d’una recepta molt equilibrada, amb carbohidrats, proteïnes animals i vegetals; a més a més, tot plegat combina molt bé amb la mozzarella i els tomàquets cirera. 

Recepta de tallarines amb gambes, cigrons i mozzarella

Temps de preparació: 5′

Temps de cocció: 40′

Comensals: 4

Ingredients:

  • 200 g tallarines
  • 200 g cigrons cuits
  • 100 g gambes grans pelades
  • 100 g tomàquets cirera
  • 5 dents d’all
  • oli d’oliva
  • pebre negre mòlt
  • pebre roig picant
  • sal

1 En primer lloc, en una olla amb abundant aigua amb oli i sal bullirem la pasta, respectant el seu temps de cocció.

2 Mentrestant, engegarem el forn a 200 graus. Rentarem bé els cigrons amb aigua abundant, i els col·locarem en una cassola o font apta per a forn. Hi afegirem les dents d’all, un bon raig d’oli d’oliva, un polsim de pebre roig picant, salpebrarem i enfornarem. Remenarem de tant en tant durant 10 minuts, i retirarem del forn.

3 En una paella amb un raig d’oli d’oliva, saltejarem durant 5 minuts les gambes, amb un parell de dents d’all. Reservarem.

4 En la mateixa paella saltejarem els tomàquets cirera, que prèviament haurem tallat en meitats. Salpebrarem.

5 Quan la pasta estarà al punt, l’escorrerem i l’abocarem a la paella amb els tomàquets cirera. Hi afegirem els cigrons i les gambes. Remenarem i deixarem coure un parell de minuts.

6 A l’últim moment hi afegirem 3 o 4 boletes de mozzarella per comensal, ja directament al plat.

Si us ha agradat la recepta, doneu-me una opinió, o envieu-me fotos de com us ha quedat!

Si us ve de gust, també podeu donar un cop d’ull a altres receptes de pasta que he compartit, com els macarrons a l’estil alpí Älplermagronen, els spaetzle al formatge dels Alps o, per què no, els canelons de Sant Esteve.

Categoriesllegums pasta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *