Suquet de rap amb emperador, calamars, gambes i escamarlans

Per sucar-hi pa

Ja hem comentat en alguna ocasió que el nostre és un país amb una inclinació molt acusada pels plats de cullera. I aquí entren els suquets, platillos, sarsueles i calderetes. Així, amb sabors delitosos i concentrats, per potenciar el sabor del peix protagonista i dels mariscos que l’acompanyen. Fa poc vaig compartir la recepta del suquet de bacallà amb patates i llagostins: avui és el torn del rap, peix estrella en allò que fa referència a suquets, sopes i brous.

Així doncs, anem per feina amb el suquet de rap.

Al nostre país sentim debilitat pels plats de cullera de l’estil dels suquets.

Recepta de suquet de rap amb emperador, calamars, gambes i escamarlans

Temps de preparació: 10′

Temps de cocció: 60′

Comensals: 6

Ingredients:

  • 6 raps
  • 3 talls d’emperador
  • 6 calamars
  • 12 gambes
  • 6 escamarlans o cigales
  • 6 patates
  • 3 tomàquets
  • 1 ceba gran
  • 1 l caldo peix
  • 1 got de vi blanc
  • 12 ametlles torrades
  • 1 ou dur
  • 1 nyora
  • 2 dent d’all
  • 2 llesques pa torrat
  • oli d’oliva extra verge
  • sal

1 En primer lloc, posarem un bon raig d’oli d’oliva en la cassola on farem el suquet, i fregirem el marisc. Quan el tindrem amb una mica de color, el retirarem i reservarem a banda.

2 Després del marisc, sofregirem la ceba trinxada fina, uns minuts. Després hi afegirem els tomàquets trossejats o, millor, ratllats, i sense pell.

4 A continuació, hi abocarem les patates, senceres si són petites, o tallades a rodanxes gruixudes si són grans. Sofregirem el conjunt i hi afegirem el got de vi blanc, la nyora, i el litre de caldo de peix.

5 Abocarem també el peix i el marisc.

6 Mentrestant, en un morter prepararem la picada amb els seus ingredients: ou dur, all, pa torrat i ametlles. És recomanable de començar la picada amb els ingredients més durs, en aquest cas, les ametlles; i així progressivament fins al més tou, que és l’ou dur. Mentre anem fent la picada, anirem afegint un raig d’oli d’oliva finet, de tant en tant, i així tot el conjunt lligarà millor. Quan la picada quedarà cremosa, l’abocarem a la cassola i remenarem bé.

7 Deixem reposar uns 15 o 20 minuts i ja estarà bo per menjar. Abans de servir és convenient de tornar a posar la cassola al foc uns minuts.

Per sucar-hi pa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *