Cuina alpina reconfortant

El món de la pasta és inesgotable! I, encara que en aquest tema Itàlia n’és la reina, la pasta ha conegut, al llarg dels segles, una expansió tan ampla, que són moltíssims els països que tenen plats de pasta dins del seu patrimoni culinari. Els països alpins -entre els quals també està Itàlia, òbviament- comparteixen alguns menjars de pasta comuns, com és el cas dels spätzle.

Per preparar aquesta recepta podeu comprar spätzle secs: algunes cadenes de supermercats els ofereixen freqüentment. Però frescos sempre seran molt més saborosos. Si voleu preparar els spätzle frescos vosaltres mateixos, trobareu la recepta aquí.

Ja veureu que és una recepta senzilla, sense carn ni peix, però molt saborosa i reconfortant.

Recepta de spätzle gratinats amb verdures

Temps de preparació: 15′

Temps de cocció: 40 h

Comensals: 4

Ingredients:

  • 500 g spätzle
  • 200 g pastanaga
  • 200 g api
  • 200 g carbassó
  • 200 g formatge
  • 1 ceba mitjana
  • 3 ous
  • 4 dl llet
  • pebre negre mòlt
  • nou moscada
  • sal

1 En primer lloc, prepararem els spätzle. Si són comprats, els courem seguint les indicacions del fabricant. Si els fem nosaltres, prepararem la massa i la courem, segons ja hem indicat en aquesta recepta.

2 En un bol gran barrejarem ous, llet, sal i espècies, i ho remenarem bé amb una batedora. Mentrestant, posarem el forn en marxa a 200 ºC.

3 Ratllarem les verdures: api, pastanaga, ceba i carbassó.

4 En una safata o recipient apte per a forn, hi posarem els spätzle i les verdures ratllades, i ho barrejarem tot bé. A continuació, hi abocarem el contingut del bol.

5 Enfornarem uns 40 minuts a uns 200 ºC. Servirem calents.

En quant al formatge, podeu emprar un formatge tipus Tilsit, Gouda, Emmental, etc.

Si us agraden els plats reconfortants, a Un país a la cassola trobareu diverses receptes de cuina alpina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *