Sardines al forn amb salsa chermoula i llit de patates

El mes de maig vaig publicar la recepta de les sardines al forn amb salsa chermoula. Amb molta satisfacció, he de dir que ha estat un èxit de publicació. És una de les receptes més visitades des d’aleshores, juntament amb la dels ous a l’escocesa. A la secció Els lectors cuinen podreu veure les fotos que m’heu enviat alguns de vosaltres d’aquestes receptes.

Moltes gràcies als qui em llegiu, m’escriviu i m’envieu fotos, perquè és aquesta satisfacció el motor per portar endavant un blog de cuina.

Per fer les sardines al forn amb patates, seguirem la mateixa estructura de la recepta anterior, amb l’afegit d’un llit i una tapa de patates. També canvia una mica el temps de cocció, lògicament.


La sardina, pel maig, és el millor peix del mar i està per sobre de tots els peixos coneguts en aquesta època fabulosa de l’any.

– Josep Pla, “El que hem menjat”


Recepta de sardines al forn amb patates

Temps de preparació: 30′

Temps de cocció: 50′

Comensals: 4

Ingredients:

  • 1 kg de sardines fresques
  • 1 kg de patates
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 branques de coriandre
  • 2 llimes
  • 20 ml d’oli d’oliva extra verge
  • 1 Cc de comí en pols
  • 1 Cc de pebre roig dolç
  • 1 Cc de pebre negre
  • 1 Cc de cúrcuma
  • 1 Cc de sal
  • 2 dents d’all

1 Picarem ben finament el coriandre, preferentment amb una picadora. Hi ajuntarem les espècies, la sal, l’all ben picat, el suc d’una llima i l’oli d’oliva, i barrejarem tot ben barrejat.

2 Preescalfar el forn a 220 ºC. Mentrestant, en una cassola de fang, o una safata apta per a forn, farem un llit amb les cebes tallada a rodanxes fines. A continuació, hi muntarem una segona capa amb les patates tallades també a rodanxes fines.

3 En aquest punt, anirem untant les sardines (netes, buides i sense cap) amb la salsa, i anirem col·locant-les ben arrenglerades. Després farem la tapa amb una altra capa de patates, i hi afegirem el pebre roig per sobre.

4 Posarem la cassola al forn, i deixarem coure entre 40 i 50 minuts, a uns 180 – 190 ºC.

Espere que us animeu a preparar la recepta i us agrade tant com la recepta anterior.

Moltes gràcies als qui em llegiu, m’escriviu i m’envieu fotos, perquè és aquesta satisfacció el motor per portar endavant un blog de cuina.

Categoriesestiu peix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *