Quadrotto amb carbassó, anxoves i roquefort

Llarga vida a la pasta

La pasta admet tantíssimes combinacions, i hi ha tantíssims tipus diferents de pasta! L’atzar m’ha portat a descobrir aquesta variant: el quadrotto, que és com un macarró rigate, però quadrat. Certament, és una pasta excel·lent, d’aquelles grosses i saboroses que tant bé lliguen amb tot tipus d’ingredients. Recentment n’he publicat d’altres receptes similars, lluny dels transitats camins de la bolonyesa i la carbonara: spaghettis alla puttanesca, tallarines amb gambes, cigrons i mozzarella, spätzle al formatge dels Alps, linguine amb sípia i gambes, pasta amb sardines, o macarrons a l’estil alpí Älplermagronen.

La combinació del carbassó amb les anxoves ja es veia venir que seria bona, però a més a més ha lligat molt bé amb el roquefort, i això sí que ha sigut una sorpresa.

Si no en trobeu de quadrotto a les botigues, ben bé podríeu provar de preparar la recepta amb rigatoni o alguna pasta gruixuda similar.

Una recepta senzilla, ràpida i saborosa!

Recepta de quadrotto amb carbassó, anxoves i roquefort

Temps de preparació: 5′

Temps de cocció: 15′

Comensals: 4

Ingredients:

  • 400 g quadrotto
  • 1 carbassó
  • 2 dents d’all
  • 1 llauna d’anxoves
  • 50 g formatge roquefort
  • oli d’oliva extra verge
  • sal

1 En primer lloc, posarem abundant aigua salada a bullir, i farem coure la pasta seguint les indicacions del fabricant en quant al temps de cocció.

2 En una paella amb oli d’oliva hi afegirem les dents d’all tallades en làmines, i les deixarem daurar lleugerament.

3 A continuació, hi abocarem les anxoves, que haurem tallat prèviament a trossos petits. Remenarem i deixarem coure uns minuts fins que les anxoves quedaran desfetes.

4 Després de les anxoves hi posarem el carbassó, sense pelar, i tallat a daus ben petits. Afegirem una mica més d’oli i remenarem. Deixarem coure tot plegat uns minuts. A l’últim moment hi abocarem el roquefort tallat a daus petits. Tastarem de sal i rectificarem.

5 Quan tindrem la pasta al dente, l’escorrerem i l’abocarem sobre la paella amb la salsa. Afegirem també 3 o 4 cullerades soperes de l’aigua de la cocció de la pasta, i remenarem un parell de minuts a foc suau.

Ja veieu que és una recepta senzilla i ràpida i, per suposat, molt saborosa. Si us ha agradat, segurament que també us agradaran qualsevol de totes les receptes esmentades abans, i que trobareu a la secció de pasta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *