Pizza de tomàquet, burrata i flors de carbassó

L’hort a taula

No podem negar que les pizzes ens apassionen. A més, és un producte amb tanta varietat, que sembla que és impossible de cansar-se. Hi ha infinites combinacions, amb tota classe de verdures, hortalisses, carns, peixos, fruita, formatges… i també flors!

Avui he volgut fer una parada en aquesta recepta, que ja fa temps que tenia pendent. I és que l’altre dia, passejant pel mercat de Xàbia, vaig trobar flors de carbassó (carabassí, en la varietat valenciana) i vaig pensar que era el moment.

Aquesta no és la primera recepta de pizza que he publicat: a part de la recepta de la massa per a pizza, també hi trobareu la pizza de poma, camembert i nous, així com una original coca de pasta fullada amb patates i formatge fresc.

En aquesta pizza d’avui, a part de la singularitat de les flors de carbassó, també trobem l’especificitat de la burrata, que és un formatge de llet de vaca propi de la regió italiana de Pulla. La burrata, com podeu observar a la fotografia dels ingredients, té forma d’un farcell, i es compon de dues capes: l’exterior, que és tipus mozzarella, i fa de sac; i l’interior, que és un formatge fresc molt untuós i semblant a la mantega. En italià la mantega s’anomena burro, d’on ve el nom de burrata.

Si voleu fer una pizza de campionat, prepareu-ne vosaltres mateixos la massa, seguint aquesta recepta.

Hi ha infinites combinacions, amb tota classe de verdures, hortalisses, carns, peixos, fruita, formatges… i també flors!

Ingredients per a la massa

Recepta de de tomàquet, formatge burrata i flors de carbassó

Temps de preparació: 5′

Temps de cocció: 15′

Ingredients:

  • massa per a pizza
  • 1 formatge burrata (200 g)
  • 6 flors de carbassó
  • 200 g tomàquet triturat
  • 50 g bacó
  • orenga
  • oli d’oliva
  • sal

1 En una superfície llisa i ben neta, com el banc de la cuina o una taula, escamparem un poc de farina per poder treballar-hi la massa a sobre. Mentrestant, escalfarem el forn a 180 ºC.

2 Distribuirem una part de la ceba tallada a rodanxes fines.

3 Afegirem la poma, pelada i tallada en rodanxes fines, i el camembert, també tallat al vostre gust.

4 En aquest punt, hi afegirem un polsim de sal, i tot seguit enfornarem.

5 En uns 15 minuts, aproximadament, tindreu la pizza a punt.

1 Posem el forn en marxa a 200 ºC.

2 Estirem bé la massa de la pizza sobre una superfície enfarinada, i hi escampem el tomàquet triturat en quantitat suficient. Hi afegim també un raig d’oli d’oliva, orenga i sal.

3 Enfornem la pizza per uns 6 o 7 minuts.

4 Passats aquests minuts, traiem la pizza i hi afegim la burrata, desfent-la a trossos, el bacó, i les flors de carbassó, que prèviament haurem netejat i obert per la meitat.

5 Tornem a enfornar fins que la pizza estarà prou feta. El temps variarà en funció del forn, però estarà al voltant d’uns 8 o 10 minuts.

La pizza és realment espectacular, plena de colors i sabors. Si teniu convidats, s’hi trauran el barret!

Categoriespans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *