Què més es pot demanar

Si us agraden les nous o les avellanes, i la xocolata, aquest pastís és per a vosaltres. Val a dir que, si preparem la massa brisa nosaltres mateixos és més laboriosa, lògicament, també és cert que cap de les masses preparades que trobarem en cap tenda, mai no s’hi podran comparar. Per això, intenteu fer la recepta completa, perquè s’ho val.

Aquest pastís es pot preparar tant amb nous com amb avellanes (o fruita seca del vostre gust).

Recepta de pastís de nous i caramel

Temps de preparació: 20′

Temps de cocció: 55′

Comensals: 8

Ingredients:

Per a la pasta brisa:

  • 250 g farina
  • 125 g sucre
  • 125 g mantega
  • 1 ou
  • 1 rovell d’ou
  • sal

Per al caramel:

  • 4 cs llet
  • 100 g sucre
  • 30 g xocolata negra
  • 100 g mel
  • 200 g crème fraîche
  • 200 g nous
  • 20 g mantega

(cc: cullerada de cafè; cs: cullerada sopera)

1 En primer lloc, mesclarem la farina i el sucre en un bol gran. Afegirem la mantega, freda i tallada en daus petits, i la mesclarem amb la punta dels dits fins que aconseguir una textura arenosa.

2 A continuació, hi afegirem l’ou, el rovell d’ou i un pessic de sal, i mesclarem bé el conjunt fent una bola, que deixarem reposar mitja hora a la nevera. Mentrestant posarem en marxa el forn a 180 ºC.

3 Estendrem un paper de forn sobre el banc de cuina, i hi posarem al damunt la massa. L’estendrem bé amb la palma de les mans, i després amb un rodet.

4. Posarem la massa, sense treure el paper de forn, sobre un motlle gran per a pastissos. Retallarem la massa que sobra per les vores. Posarem un altre paper de forn per la part superior, i l’omplirem de llegums secs. Deixarem coure uns 25′. Retirarem el paper vegetal i deixarem coure uns 5′ més.

5. Mentrestant, en un cassó hi posarem la llet i el sucre, afegint la xocolata ratllada ben fina, i la mel. Escalfarem 5′ a foc molt suau, sense deixar de remoure. Hi afegirem la crema fresca i continuarem remenant uns 15′.

6. En aquest punt, hi abocarem les nous i deixarem coure 5′, sense deixar de remenar.

7. Apagarem el foc, hi afegirem la mantega i remourem per desfer-la.

8. Abocarem el caramel per sobre la massa, a la que prèviament li haurem retirat els llegums i el paper superior, i deixarem refredar abans de posar en nevera.

Aquest pastís guanya moltíssim si està ben reposat: un dia o, millor encara, un parell de dies.

Si proveu de fer-lo a casa, ja em direu com de bo ha quedat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *