Pasta con le sarde

Què tindrà la pasta que ens agrada tant a tots! Jo hi vaig compartint receptes, perquè me les demaneu i perquè se us agraden. Entre les darreres receptes publicades trobareu els spaghetti alla puttanesca, els spaghetti amb tonyina, tàperes i olives negres, les tallarines amb gambes, cigrons i mozzarella, els Spaetzle al formatge dels Alps, i els linguine amb sípia i gambes.

Avui li toca el torn a aquesta recepta típica de Sicília, que m’ha encantat, perquè estem a ple estiu i és temporada de sardines, i a mi això m’agrada molt, les sardines, i menjar producte fresc de temporada.

El nom de la recepta és molt genèric, perquè en realitat es pot fer amb qualsevol tipus de pasta. Això sí, la tradició a Sicília sembla que és de preparar-la amb pastes llargues, com els linguine, bucatini, tallarines, mafaldes, etc.

Al vostre gust!

Sardines en temporada

Aquesta recepta típica de Sicília m’ha encantat, perquè estem a ple estiu i és temporada de sardines, i això m’agrada molt, les sardines, i menjar producte fresc de temporada.

Recepta de pasta amb sardines

Temps de preparació: 5′

Temps de cocció: 20′

Comensals: 4

Ingredients:

  • 400 g pasta llarga
  • 1 ceba gran
  • 2 llandes de sardines en oli d’oliva
  • 1 llanda d’anxoves en oli d’oliva
  • 1 got de vi blanc
  • 50 g panses
  • 10 g pinyons
  • 4 dents d’all
  • 1/2 llimona
  • pa ratllat
  • julivert
  • safrà
  • oli d’oliva extra verge
  • sal

1 En primer lloc, sofregirem a foc suau les dents d’all senceres, i la ceba, que haurem pelat i tallat prèviament en juliana fina.

2 Mentrestant, posarem a bullir aigua abundant amb sal, i hi courem la pasta al dente seguint les indicacions del fabricant.

3 Quan haurà començat a agafar un color daurat, hi afegirem panses i pinyons, remenarem i, tot seguidament, hi abocarem les anxoves -picades- i les sardines, amb el seu oli.

4 Hi escorrerem el suc de la llimona, i hi afegirem el vi blanc i el safrà (un sobre, aproximadament), i deixarem reduir fent xup-xup uns minuts. Si queda molt sec, hi podem abocar una mica de l’aigua de bullir la pasta.

5 En una paella a banda, amb un raig d’oli d’oliva, saltarem ràpidament una cullerada sopera de pa ratllat, amb una mica de julivert picat, fins que tindrà una mica de color.

6 Posarem la pasta en la paella amb el sofregit, i remenarem tot bé, a foc suau, un parell de minuts.

7 Servirem la pasta, posant-hi pel damunt alguna sardina sencera o en trossos grans -que haurem reservat prèviament-, i hi espolsarem una mica del pa rallat per sobre.

Per a elaborar la recepta jo he emprat linguine, que és una mena de tallarina, però potser no tan ampla. En tot cas, podeu emprar qualsevol classe de pastes llargues, com les tallarines, els espaguetis, les mafaldes, etc.

Podeu emprar tan sardina fresca com en conserva. Aquesta darrera és més pràctica, perquè la podem gaudir tot l’any. Si voleu preparar el plat amb sardina fresca, aleshores l’heu de preparar ben neta i sense escates ni espines, i aleshores la courem durant el sofregit, tallant-la a trossos amb tisores.

I com que esteu llegint aquesta recepta, és per que us agraden les sardines, així que no puc deixar de recomanar que consulteu la recepta de les sardines al forn, una de les més populars d’aquest modest web.

Ja veieu que és una recepta ben interessant: pasta i sardines!

Ara, mans a l’obra!

Categoriespasta peix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *