Ideals per a un pícnic

Quan obres un ou a l’escocesa per la meitat, ja no pots parar de menjar-ne. Són deliciosos -i es poden menjar amb els dits-. Si prepareu aquesta recepta, no en feu només 3 o 4, perquè se’n penedireu: prepareu-ne un bon grapat. La feina s’ho val i, a més, l’endemà estan igual de bons, o més i tot.

Menjar tremendament popular en els pícnics britànics, la seua autoria i origen són incerts. Per començar, sembla que ni tan sols són escocesos, sinó anglesos. De totes les històries sobre el seu origen, la més acceptada és que foren inventats el 1738 pels famosos i luxosos magatzems Fortnum & Mason, de Londres. Siga com siga la història dels Scotch eggs, és un fet que actualment són un producte molt apreciat per a portar de pícnic, especialment en el temps de la Pasqua. També és veritat que al Regne Unit -que no és un país especialment aficionat a la cuina-, la majoria de Scotch eggs que menja la gent són de producció industrial. Res a veure amb la qualitat del menjar fet a casa. Allà els podreu trobar en supermercats i gasolineres, fets i empaquetats, i amb la seua dosi de conservants.

La recepta que teniu a continuació és senzilla, però un poc laboriosa. Us recomane que compteu amb l’ajuda d’algú, i també que disposeu d’un bon banc o taula de cuina.

Els ous a l’escocesa són més saborosos quan estan freds, inclús millor a l’endemà de preparar-los. És per això que són un menjar perfecte per a endur de pícnic.

Recepta d’ous a l’escocesa

Temps de preparació: 45′

Temps de cocció: 20′

Comensals: 8

Ingredients:

  • 550 g llonganissa fresca o carn de porc picada
  • 10 ous
  • 1 ceba mitjana
  • 1 l d’oli per a fregir
  • 150 g pa ratllat
  • 150 g farina
  • julivert fresc
  • pebre negre mòlt
  • sal

1 En primer lloc prepararem els ous, posant-ne 8 en un cassó amb aigua freda i un pessic de sal. En el moment que trenque el bull baixem el foc, els deixem coure suaument durant exactament 9 minuts. Un cop estiguen llestos, els refredarem sota l’aixeta, i després els pelarem amb cura que queden intactes.

2 En un bol ben gran, mesclem la carn de la llonganissa fresca -a la qual haurem tret prèviament la pell- amb el julivert i la ceba picats molt finament: a ganivet o amb màquina. Salpebrem i mesclem ben bé la massa.

3 Arribats en aquest punt, dividim la massa en 8 parts iguals. Es pot fer escampant-la sobre el banc, o fent un roll, o bé amb una bàscula de cuina. Jo ho he fet així, de manera que em sortien peces de 85 grams.

4 En un plat fons o bol, mesclarem la farina amb julivert picat i pebre negre mòlt, i llavors enfarinarem cada ou.

5 Escamparem un tros de film de cuina sobre el banc, i al damunt hi col·locarem una de les 8 peces de carn. Al centre hi posarem un ou dur, i amb l’ajuda del film farem una bola, de manera que l’ou hi quede al centre. Tampoc no convé que la capa de carn quede molt gruixuda.

6 En un bol petit, batrem els altres 2 ous, i hi anirem passant les boles de carn farcides, per finalment arrebossar–les amb el pa ratllat -que haurem disposat en un altre bol o plat-.

7 Poseu l’oli de fregir en un cassó fons, i proveu-ne la temperatura amb un tros petit de carn picada, perquè no convé posar les boles de carn a fregir si la temperatura encara no és suficientment alta.

8 Amb l’ajuda d’una cullera, col·loqueu un parell d’ous escocesos dins l’oli ben calent. Fregiu-los de 2 en 2: si en poseu més, la temperatura s’abaixarà massa. S’han de fregir uns 7 o 8 minuts, girant-los, fins que queden daurats i cruixents.

9 Quan els ous escocesos estaran prou cuits, aneu col·locant-los sobre un plat amb paper de cuina, per a traure’n l’oli sobrant. Deixeu refredar i serviu.

Espere que vos animeu a preparar la recepta. En realitat no és gens complicada, només demana paciència i, de ser possible, l’ajuda d’algú.

Si us ve de gust de fer un menú britànic complet, podeu acompanyar els ous escocesos amb un kedgeree, un arròs angloindi per a amants del curri.

Categoriescarns ous primavera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Per rebre les darreres receptes, no dubteu a subscriure-vos-hi!

Entrades recents

Categories

Etiquetes