Recepta de musclos amb salsa

Com ja hem comentat en un post anterior, els musclos, anomenats clòtxines a les terres valencianes, són un marisc molt popular, especialment a l’estiu. Malgrat això, és un fet que rarament se serveixen d’una altra manera que no siga al vapor i, en canvi, és un mol·lusc que admet molta diversitat en la cuina. A França i a Bèlgica, que són països on els musclos són tremendament populars, podem trobar moltes i variades receptes i preparacions, entre les quals estan els moules et frites, moules à la marinière o moules au roquefort, aquesta darrera una recepta que ha tingut gran acceptació entre els lectors del blog.

La recepta que descric a continuació també és senzilla, amb un sabor més proper a la nostra cuina, com a resultat dels ingredients que acompanyen els musclos.

Aquesta recepta és feta seguint la que va descriure Montserrat Seguí a Cuinar és senzill, un llibre molt gran i molt important a la cuina catalana de les darreres generacions, recepta a la que he introduït uns petits canvis que he fet al meu criteri, com principalment reduir l’oli aportat a la salsa de tomàquet.

Musclos amb salsa.
Ingredients

Una musclera com la de la fotografia és el recipient ideal per cuinar musclos: és una molt bona compra, i si teniu predilecció pels musclos no se’n penedireu.

Musclera: un recipient ideal

Recepta de musclos amb salsa

Temps de preparació: 10′

Temps de cocció: 15′

Comensals: 2

Ingredients:

  • 1 kg de musclos
  • 3 o 4 tomàquets madurs
  • 1 ou dur
  • 30 g d’ametlles torrades
  • 1 dent d’all
  • oli d’oliva extra verge
  • julivert

1 Netejarem els musclos, sense immergir-los en aigua, i amb ajuda d’un ganivet, retirant les barbes. Els musclos que trobeu trencats, o que no es tanquen amb el sacseig del rentat, convé descartar-los perquè o no estan vius o no estan ja massa frescos.

2 En una musclera o cassola farem coure els musclos al vapor, sense cap més ingredient, fins que s’obriran tots.

3 En una paella amb una mica d’oli sofregirem els tomàquets pelats i triturats, amb un pessic de sal, durant uns 10 minuts.

4 Durant aquest temps prepararem la picada en un morter: l’all, les ametlles sense pell, i el rovell de l’ou. Tot ben picat. D’altra banda, ratllarem la clara de l’ou i la deixarem a punt per utilitzar després. Quan tindrem els tomàquets sofregits, els abocarem al morter amb la resta d’ingredients. Remenarem tot bé afegint-hi un rajolí d’oli. Si us agrada la salsa ben líquida, passeu-la pel túrmix.

5 Quan els musclos ja estaran oberts, els servirem en una font o plàtera, hi afegirem la salsa, repartint-la per sobre, la clara d’ou ratllada i, finalment, el julivert picat finament. I ja tindrem a punt per servir.

Espere que vos animeu a preparar la recepta. És una manera excel·lent de gaudir dels musclos, molt d’acord amb els sabors tradicionals de la nostra cuina.

Què us ha semblat la recepta? Si no la coneixeu, us encantarà la recepta dels musclos al roquefort! O la recepta per fer sardines al forn, sense fregits i sense olors fortes.

Escriviu-me la vostra opinió o, millor encara, envieu-me fotos de com us ha quedat i les compartiré en la secció Els lectors cuinen!

Categoriesentrants mariscos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *