Una recepta senzilla

Si hi ha un menjar tremendament popular arreu del món, aquest n’és la pizza. Amb la seua extensió mundial, la pizza s’ha adaptat als gustos de cada lloc, creixent així el nombre de varietats. De manera semblant, tampoc hi ha una única manera d’elaborar-ne la massa, encara que, al cap i a la fi, només hi ha 5 ingredients bàsics. Les diferències estan, sobretot, en el procés de l’amassat i en els temps de fermentació.

En quant a la fermentació, cal dir que com més temps dure, més digerible serà la massa. Hi ha un consens en que el temps mínim per a deixar créixer la massa són 30 minuts.

Pel que respecta al tipus de farina, la més emprada habitualment és la blanca, però això no treu que se’n puguen emprar d’altres, per suposat, com la farina integral o la d’espelta. Inclús hi ha substituts per a la farina: fer la massa amb col-i-flor picada, per aconseguir una massa sense carbohidrats, apta per a dietes cetogèniques.

Finalment, en relació a l’amassat, la manera que descriuré a continuació és la més senzilla, ja que aquesta és la intenció d’aquesta recepta.

Com més llarga siga la fermentació, més digerible serà la massa.

Recepta de massa per a pizza

Temps de preparació: 15′

Temps de repòs: 30′

Comensals: 4

Ingredients:

  • 300 g de farina
  • 180 ml d’aigua tèbia
  • 5 g de llevat fresc ( o 2 de llevat sec)
  • 2 CS d’oli d’oliva extra verge
  • 6 g de sal

1 En un bol gran mesclarem la farina -sempre tamisada- i la sal.

2 En un bol petit, desfarem el llevat en l’aigua tèbia.

3 Afegirem l’aigua amb el llevat al bol gran, i hi afegirem l’oli.

4 Mesclarem bé el conjunt, i anirem amassant amb paciència durant uns minuts. Si encara està molt enganxosa, aneu afegint algun grapat de farina.

5 Quan tindrem la massa prou consistent i poc enganxosa, farem una bola, hi espolsarem un poc de farina pel damunt, i cobrirem el bol amb un drap de cuina.

6 Deixarem reposar un mínim de 30 minuts -1 hora seria més aconsellable- i ja tindrem la massa a punt per estirar.

Espere que us animeu a fer vosaltres mateixos la massa de la pizza. Ja veieu que no és difícil, i sempre resultarà més saborosa que les masses industrials, d’això no hi ha dubte.

A mi m’agrada molt la pizza de poma, camembert i nous: el formatge i la poma fan una combinació excel·lent!

Si us agrada això de fer masses, hauríeu de provar la recepta del pa de soda, que és molt senzilla i amb un amassat rapidíssim, sense fermentació.

Què us ha semblat la recepta?

Escriviu-me un comentari i compartiu la vostra opinió!

Categoriespans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *