Ideal per a principiants.

Corregiu-me si vaig errat: pocs plats són tan sol·licitats pels novençans de la cuina com les llenties estofades. Tampoc no és d’estranyar, doncs és un plat que, amb poca feina i poca tècnica, dóna un resultat molt saborós i satisfactori. Benvingudes siguen doncs, les llenties estofades!

Últimament he publicat algunes receptes de llegums, com els cigrons amb botifarra del bar Pinotxo de la Boqueria, o els pèsols saltats amb ceba i botifarra negra. Són receptes també molt saboroses i senzilles, però demanen una mica més de tècnica, encara que això no és res que no puguem fer si ens posem mans a la feina.

Com que jo sé que molta gent jove segueix Un país a la cassola, aquesta recepta va per a ells i elles.

Després d’aquesta explicació tan densa, ara la recepta, que és molt senzilla.

Recepta de llenties estofades amb xoriç

Temps de preparació: 5′

Temps de cocció: 1 h 20′

Comensals: 4

Ingredients:

  • 250 g llenties seques
  • 200 g tomàquets
  • 100 g de xoriç
  • 1,5 l d’aigua
  • 2 cebes menudes
  • 4 dents d’all
  • 2 fulles de llorer
  • pebre roig dolç
  • farigola o timonet
  • oli verge d’oliva
  • sal

1 La nit anterior posarem les llenties en remull, amb una bona quantitat d’aigua freda. Abans d’utilitzar-les les rentarem ben netes sota l’aixeta.

2 En una olla o cocotte posarem un bon raig d’oli d’oliva, i hi sofregirem la ceba picada a foc suau.

3 A continuació, hi afegirem les dents d’all i el pebre roig dolç. Remenarem bé i deixarem coure un parell de minuts.

4 Tot seguit, hi abocarem els tomàquets, triturats, ratllats, o a trossos petits (al gust). Remenarem i deixarem coure un altre parell de minuts.

5 En aquest punt, hi afegirem les llenties i l’aigua. Taparem i deixarem coure una hora.

6 En els últims 15 minuts de cocció hi afegirem les espècies: el llorer i la farigola o timonet.

Variacions:

  • També podem preparar aquest plat amb llenties cuites -llenties de pot-, però les afegirem a l’olla als últims 20 minuts, després d’haver-les rentat bé amb aigua. Però els llegums secs sempre són més bons. Jo he utilitzat llenties seques ecològiques, i sempre em donen molt bon resultat.
  • Ingredients: hi podeu posar també cansalada.
  • La quantitat d’aigua que hi poseu va al gust. Com podeu veure a la foto, jo no les he fetes caldoses. Si les voleu més sucoses, compteu amb 2 litres d’aigua.

Com tots els guisats, estan més bons quan estan reposats. Per tant, si cuineu avui les llenties, demà estaran més bones!

Si us ha agradat la recepta, doneu-me una opinió, o envieu-me fotos de com us ha quedat!

Més receptes:

Categoriesllegums

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *