Un estofat lleuger i nutritiu

Els estofats són plats de carn, acompanyats amb diferents verdures, que són cuinats amb una cocció llarga i suau. Quan comencen els primers freds, aquesta mena de plats reconfortants reapareixen a la nostra dieta, a la qual aporten un equilibri molt interessant de proteïnes, greixos i carbohidrats, a més de moltes vitamines i minerals.

Però de vegades volem plats més lleugers, i la present recepta és una variant més lleugera del tradicional estofat.

Ja veureu que és una recepta senzilla de cuinar, i no menys saborosa per ser més lleugera.

I ara anem per feina.

Els estofats aporten un equilibri molt interessant de proteïnes, greixos i carbohidrats, a més de moltes vitamines i minerals.

Recepta d’estofat lleuger de vedella amb verdures

Temps de preparació: 10′

Temps de cocció: 20′ + 1h

Comensals: 4

Ingredients:

  • 600 g vedella per estofat
  • 1 ceba gran
  • 3 tomàquets mitjans
  • 1 all porro
  • 200 g pastanagues
  • 2 fulles de llorer
  • pebre negre mòlt
  • oli d’oliva extra verge
  • sal

1 En primer lloc, posarem un bon raig d’oli d’oliva en una cassola o cocotte, i daurarem suaument la carn, que tindrem preparada tallada en peces no massa grans.

2 A continuació, hi afegirem la ceba, tallada en trossos d’un centímetre aproximadament, i la sofregirem uns 5 minuts.

3 En aquest moment, hi abocarem les verdures: l’all porro i les pastanagues, tallades a rodanxes finetes, i els tomàquets a daus.

4 Abocarem mig litre d’aigua o brou de verdures, el llorer, i salpebrarem.

5 Deixarem coure una hora a foc molt suau, amb la cassola tapada.

Si us ha agradat aquest estofat lleuger, potser també us agradarà provar el ragoût de vedella a l’estil dels Alps.

No és un plat gens complicat: ara, mans a l’obra!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *