Un estofat lleuger i nutritiu
Els estofats són plats de carn, acompanyats amb diferents verdures, que són cuinats amb una cocció llarga i suau. Quan comencen els primers freds, aquesta mena de plats reconfortants reapareixen a la nostra dieta, a la qual aporten un equilibri molt interessant de proteïnes, greixos i carbohidrats, a més de moltes vitamines i minerals.
Però de vegades volem plats més lleugers, i la present recepta és una variant més lleugera del tradicional estofat.
Ja veureu que és una recepta senzilla de cuinar, i no menys saborosa per ser més lleugera.
I ara anem per feina.
Els estofats aporten un equilibri molt interessant de proteïnes, greixos i carbohidrats, a més de moltes vitamines i minerals.
–
–
Recepta d’estofat lleuger de vedella amb verdures
Temps de preparació: 10′
Temps de cocció: 20′ + 1h
Comensals: 4
Ingredients:
- 600 g vedella per estofat
- 1 ceba gran
- 3 tomàquets mitjans
- 1 all porro
- 200 g pastanagues
- 2 fulles de llorer
- pebre negre mòlt
- oli d’oliva extra verge
- sal
1 En primer lloc, posarem un bon raig d’oli d’oliva en una cassola o cocotte, i daurarem suaument la carn, que tindrem preparada tallada en peces no massa grans.
2 A continuació, hi afegirem la ceba, tallada en trossos d’un centímetre aproximadament, i la sofregirem uns 5 minuts.
3 En aquest moment, hi abocarem les verdures: l’all porro i les pastanagues, tallades a rodanxes finetes, i els tomàquets a daus.
4 Abocarem mig litre d’aigua o brou de verdures, el llorer, i salpebrarem.
5 Deixarem coure una hora a foc molt suau, amb la cassola tapada.
–
–

Si us ha agradat aquest estofat lleuger, potser també us agradarà provar el ragoût de vedella a l’estil dels Alps.
No és un plat gens complicat: ara, mans a l’obra!