Crema de xampinyons i xiitake amb formatge emmental

Una crema ben apetitosa

La cuina francesa és la cuina de les cremes, les veloutés i les beixamels. I a la nostra cuina, som ben aficionats a tota mena de bolets. És un matrimoni perfecte! La recepta d’avui és un clàssic de la cuina francesa, amb una petita variació: els bolets xiitake, que fa uns anys eren novetat, i ara ja els tenim presents a tot arreu. També podríem elaborar aquesta crema amb altres bolets del nostre gust, o de la temporada, per suposat. He triat els xiitake secs perquè potencien molt el sabor dels plats; això sí, si són secs, heu de llençar la primera aigua, i després han d’estar en remull un parell d’hores idealment. Si els utilitzeu frescos, heu de variar la quantitat, almenys 200 o 300 grams.

A part d’això, la recepta no té cap més complicació. Bé, necessitareu un túrmix, o algun aparell similar. Per a elaborar la crema podeu emprar caldo de verdures, o també caldo de pollastre amb verdures. En quant al formatge, podeu emprar altres formatges com el parmesà, que quedarà molt bé amb aquesta crema.

La cuina francesa és la cuina de les cremes, les veloutés i les beixamels. I a la nostra cuina, som ben aficionats a tota mena de bolets.

Recepta de crema de xampinyons i xiitake amb formatge parmesà

Temps de preparació: 20′

Temps de cocció: 15′

Comensals: 2

  • 500 g xampinyons
  • 75 g xiitake secs
  • 1 ceba
  • 2 dents d’all
  • 500 ml de caldo de verdures
  • 80 g formatge parmesà o emmental
  • oli d’oliva extra verge
  • vinagre balsàmic
  • farigola
  • pebre negre
  • sal

1 En primer lloc, pelarem i picarem els alls i la ceba, i els sofregirem uns minuts en una paella amb oli d’oliva.

2 Quan el sofregit ja estarà a punt -una mica daurat o translúcid- hi afegirem els xampinyons, que haurem rentat prèviament, i deixarem coure 5 o 6 minuts.

3 Barrejarem tot bé, salpebrarem, hi ajuntarem una cullerada de vinagre i la farigola. Deixarem coure uns 5 minuts més.

4 En aquest punt, hi abocarem el caldo de verdures, i allargarem la cocció 5 minuts més.

5 Posarem el formatge en un got americà o túrmix, reservant-ne una mica per al final, hi afegirem els xampinyons guardant-ne alguns també, i el brou. Passarem el conjunt pel túrmix fins que quedarà homogeni.

6 Servirem en bols, i hi posarem una mica de formatge ratllat i xampinyons pel damunt.

.

.

Si us ha agradat la recepta, al web en trobareu moltes més de cuina francesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *