Laboriós, però senzill

Hi ha receptes fàcils i molt interessants que, sovint, no abordem perquè hi ha algun pas o procediment que no controlem. És el cas dels farcits, i avui explicaré amb fotos com lligar un llom, solomillo o filet mignon, per poder cuinar-lo farcit, al forn o al foc, i acabar la cocció amb la peça sencera i tancada.

Les fotografies estan extretes de la recepta del llom farcit amb xampinyons i, en aquell moment, vaig pensar que podria ser interessant d’explicar, amb més detall, com es fa aquest lligat. En aquesta recepta, el filet mignon va vestit amb uns talls de bacon, la qual cosa, he de confessar, que complica l’operació, perquè els talls són molt tendres i es fa més difícil de passar-hi el fil per sota.

Anem pas a pas:

  1. Tot a punt: llom, fil, farcit o farsa i, en aquest cas concret, els talls de bacon.
  2. Preparem el farcit i el vestit.
  3. Enrotllem.
  4. Tallem un tros de fil de més d’un metre, i el passem per sota d’una punta.
  5. A continuació, hi fem un nus.
  6. Aguantant el fil amb una mà, amb l’altra hi donem una altra volta de fil per sota, i el passem per dins quan el tenim dalt.
  7. Repetim l’operació.
  8. Aguantem amb fermesa però amb suavitat.
  9. Així, fins arribar a l’altre extrem.
  10. Quan acabem, fem un nus.
  11. Per acabar, donant la volta al llom, passem el fil en sentit longitudinal fins a l’altre extrem, on fem un darrer nus.

Si en un moment donat ens quedem sense fil -cosa que passarà-, en tallem un tros més i, fent-hi un nus, continuem el lligat.

CategoriesGeneral

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *