Coliflor gratinada a l’estil dels Alps

Una recepta clàssica per a amants del formatge

La coliflor és una hortalissa molt apreciada per la seua riquesa nutricional. És rica en aigua i fibra, i al mateix temps conté molt pocs carbohidrats, proteïnes i greixos. Amb un notable contingut de vitamines A, K, B6, B9 i C; i minerals com calci, clor, fòsfor, magnesi o potassi, la coliflor és una hortalissa que no deuria faltar en la nostra alimentació.

Malgrat això, sovint no sabem com cuinar-la més enllà de bullir-la o preparar-la al vapor. També es pot menjar crua, però pot ser prou indigesta.

La coliflor gratinada és un plat deliciós i reconfortant, i en aquesta recepta s’elabora amb ous i formatge, que aporten els greixos i les proteïnes que la coliflor no conté de manera natural, i sense aportar carbohidrats.

Un plat reconfortant i ple de vitamines i minerals

Aquesta recepta sovint s’anomena com d’estil alemany, però certament és un plat comú en diferents països alpins.

Recepta de coliflor gratinada a l’estil dels Alps

Temps de preparació: 20′

Temps de cocció: 30′

Comensals: 4

Ingredients:

  • 1 coliflor mitjana
  • 250 g formatges ratllats
  • 4 ous
  • 25 g mantega
  • pebre negre mòlt
  • clau mòlt
  • julivert
  • sal

1 En primer lloc , rentarem i tallarem la coliflor en poms petits, i bullirem en aigua salada a foc fort, una cocció curta de només 5 minuts. Retirarem i escorrerem. Posarem el forn a 200 ºC mentre fem la resta de la preparació.

2 Untarem amb la mantega la font que emprarem per gratinar la coliflor. Si és una font bona per presentar a taula, millor. Col·locarem els poms de coliflor ben repartits.

3 En un bol batrem els ous, i a continuació hi afegirem la resta d’ingredients: el clau, el pebre, la sal i la meitat del formatge.

4 Abocarem el contingut del bol en la font, per sobre dels pomets de coliflor. Ja només ens faltarà repartir el formatge restant i, finalment, tirar-hi un pessic de julivert.

5 Courem al forn entre 20 minuts i mitja hora a 200 ºC, fins que el gratinat agafe el color daurat que volem aconseguir. Retirarem del forn, deixarem reposar 5 o 10 minuts i servirem.

Podeu emprar nou moscada en lloc de clau, si us agrada més. El temps de cocció al forn dependrà, lògicament, de la potència del vostre forn. Per tant, és recomanable estar pendents del gratinat. Situeu la font en la part superior del forn, i seleccioneu l’opció de gratinat.

El gratinat de coliflor amb formatge és un plat clàssic i molt reconfortant, ideal per a agafar forces després d’un dia d’activitat a l’aire lliure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Per rebre les darreres receptes, no dubteu a subscriure-vos-hi!

Entrades recents

Categories

Etiquetes