Coca de pasta fullada amb patata i formatge fresc

Heu provat mai una coca amb patates?

Doncs les patates, tallades ben finament, i amb un pessic d’herbes aromàtiques i all en pols, queden ben cuites i molt saboroses. Una recepta gens complicada, senzilla i ràpida. I, per suposat, boníssima! En mitja hora teniu enllestit un sopar fora d’allò habitual.

Amb alguns ingredients i uns pocs consells, en un moment teniu la coca de pasta fullada a punt.

En primer lloc: com que la coca s’ha de coure al forn, és convenient deixar els ingredients a temperatura ambient abans de començar a preparar-la, especialment per al formatge, que l’hem d’estendre sobre la pasta fullada, i serà més fàcil de fer si no està tan fred. Podeu preparar la recepta amb formatge tipus ricotta o fresc, però és convenient que siga un formatge per a untar.

En quant a les herbes aromàtiques, empreu aquelles que us agraden més: farigola o timonet, romaní o romer, alfàbrega, orenga, etc.

Una recepta gens complicada, senzilla i ràpida. I, per suposat, boníssima!

No em direu que no fa bona pinta…

Recepta de coca de pasta fullada amb patata i formatge fresc

Temps de preparació: 5′

Temps de cocció: 25′

Comensals: 4

Ingredients:

  • 1 fulla de pasta fullada
  • 300 g patates
  • 150 g ricotta o formatge fresc
  • oli d’oliva
  • herbes aromàtiques
  • pebre negre mòlt
  • all en pols
  • sal

1 En primer lloc, estendre el formatge sobre la massa de pasta fullada. Salpebrarem.

2 Mentrestant, engegarem el forn a 200 graus. Tallarem les patates en rodanxes ben finetes (que prèviament haurem rentat i pelat) i hi farem una capa per damunt del formatge amb les rodanxes.

3 Espolsarem la massa amb l’all en pols, i hi posarem una mica més de sal. Afegirem les herbes aromàtiques, amb moderació.

4 Enfornarem uns 25 minuts a 200 ºC.

Si us ve de gust, també podeu donar un cop d’ull a altres receptes similars que he compartit, com la fogassa a les herbes aromàtiques, la pizza de poma, camembert i nous i, per què no, la recepta de la massa de pizza.

CategoriesGeneral

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *