Mar i muntanya de pasta

La calamarata és una varietat molt singular de pasta italiana. Si bé no és fàcil de trobar, en alguns comerços especialitzats en podreu trobar. Si no en trobeu -que és el que m’ha passat a mi- doncs elaboreu la recepta amb alguna pasta similar, això és, tipus macarró gros i gruixut.

Pasta amb tomàquet, pèsols i calamars: una combinació mar i muntanya molt equilibrada i saborosa.

La recepta d’avui, com la majoria de receptes de pasta, és ben senzilla.

Recepta de pasta amb calamars i pèsols

Temps de preparació: 5′

Temps de cocció: 20′

Comensals: 4

Ingredients:

  • 400 g pasta calamarata
  • 700 g calamars
  • 250 pèsols
  • 12 tomàquets cirera
  • 400 g tomàquet trossejat
  • 1 ceba
  • 25 cl caldo de peix o de verdura
  • 1/2 got de vi blanc
  • julivert
  • oli d’oliva extra verge
  • sal

1 En primer lloc, netejarem els calamars i picarem la ceba, i netejarem els tomàquets i els tallarem en meitats.

2 En una paella posarem un bon raig d’oli d’oliva, i hi sofregirem la ceba uns minuts, fins que estarà daurada.

3 En aquest moment, hi afegirem els calamars, el caldo i el vi. Deixarem coure fins evaporar una mica.

4 Quan el caldo haurà reduït una mica, hi afegirem els pèsols i els tomàquets, salpebrarem, remourem i deixarem coure uns 10 minuts.

5 Mentrestant, en una olla amb abundant aigua amb sal farem coure la pasta al dente, seguint les indicacions del fabricant en quant al temps de cocció.

6 Un cop bullida la pasta, l’escorrerem i l’afegirem a la paella del sofregit, barrejarem i deixarem 1 minut més al foc.

Si us ha agradat la recepta, al web hi trobareu moltes més receptes de pasta aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *