La delícia dels cigrons frescos
Els cigrons, de la mateixa manera que els pèsols, ja els consumim de manera habitual cuits i envasats o, en tot cas, secs. Trobar-los frescos al mercat ja no és gens habitual, i és una llàstima perquè són molt més saborosos, no cal ni dir-ho.
He tingut la sort d’aconseguir un bon grapat de cigrons frescos i he preparat aquesta recepta, que m’ha semblat una molt bona combinació.

Si volem emprar boletus o algun altre tipus de bolet deshidratat, l’haurem de posar en remull almenys mitja hora abans, sempre seguint les indicacions de la casa comercialitzadora en quant a temps de remull, i també en quant a utilitzar o descartar l’aigua restant. En compte de boletus també podem utilitzar ben bé moixernons: èxit garantit.
–
–
Recepta d’arròs de sípia, cigrons frescos i boletus
Temps de preparació: 15′
Temps de cocció: 20′ + 18′
Comensals: 4
Ingredients:
- 360 g arròs de Pals
- 400 g sípia i calamars
- 100 g cigrons frescos pelats
- 10 g boletus deshidratat
- 1 ceba petita
- 1 tomàquet de pera
- 1,2 l brou de peix
- safrà
- oli d’oliva extra verge
- sal
(cc: cullerada de cafè ; cs: cullerada sopera)
1 En primer lloc, en una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva courem sípia i calamars uns 5 minuts, i retirarem en un plat a banda.
2 A continuació, hi afegirem la ceba ratllada i els boletus, i sofregirem uns pocs minuts.
3 Seguidament, hi afegirem el tomàquet ratllat i sofregirem dos o tres minuts més.
4 Afegirem l’arròs i el safrà, i remenarem bé. En un minut, hi abocarem el brou de peix (o aigua, si no teniu brou).
5 En uns 17-19 minuts de cocció, aproximadament, l’arròs estarà al punt. Deixarem reposar uns minuts i servirem.
–
–

Podem millorar el gust final de l’arròs amb una picada: amb quatre ametlles, julivert, vi negre i una dent d’all podem fer una picada al morter, que afegiríem quan aboquem l’arròs.
El punt cruixent dels cigrons frescos en un arròs amb sípia no té rival.