Arròs amb sípia, cigrons frescos i boletus

La delícia dels cigrons frescos

Els cigrons, de la mateixa manera que els pèsols, ja els consumim de manera habitual cuits i envasats o, en tot cas, secs. Trobar-los frescos al mercat ja no és gens habitual, i és una llàstima perquè són molt més saborosos, no cal ni dir-ho.

He tingut la sort d’aconseguir un bon grapat de cigrons frescos i he preparat aquesta recepta, que m’ha semblat una molt bona combinació.

Si volem emprar boletus o algun altre tipus de bolet deshidratat, l’haurem de posar en remull almenys mitja hora abans, sempre seguint les indicacions de la casa comercialitzadora en quant a temps de remull, i també en quant a utilitzar o descartar l’aigua restant. En compte de boletus també podem utilitzar ben bé moixernons: èxit garantit.

Recepta d’arròs de sípia, cigrons frescos i boletus

Temps de preparació: 15′

Temps de cocció: 20′ + 18′

Comensals: 4

Ingredients:

  • 360 g arròs de Pals
  • 400 g sípia i calamars
  • 100 g cigrons frescos pelats
  • 10 g boletus deshidratat
  • 1 ceba petita
  • 1 tomàquet de pera
  • 1,2 l brou de peix
  • safrà
  • oli d’oliva extra verge
  • sal

(cc: cullerada de cafè ; cs: cullerada sopera)

1 En primer lloc, en una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva courem sípia i calamars uns 5 minuts, i retirarem en un plat a banda.

2 A continuació, hi afegirem la ceba ratllada i els boletus, i sofregirem uns pocs minuts.

3 Seguidament, hi afegirem el tomàquet ratllat i sofregirem dos o tres minuts més.

4 Afegirem l’arròs i el safrà, i remenarem bé. En un minut, hi abocarem el brou de peix (o aigua, si no teniu brou).

5 En uns 17-19 minuts de cocció, aproximadament, l’arròs estarà al punt. Deixarem reposar uns minuts i servirem.

Podem millorar el gust final de l’arròs amb una picada: amb quatre ametlles, julivert, vi negre i una dent d’all podem fer una picada al morter, que afegiríem quan aboquem l’arròs.

El punt cruixent dels cigrons frescos en un arròs amb sípia no té rival.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Per rebre les darreres receptes, no dubteu a subscriure-vos-hi!

Entrades recents

Categories

Etiquetes