Arròs de muntanya amb costelles i rovellons

Les aromes de la muntanya

Quan arriba la tardor i, amb ella, els bolets, sovint no sabem ben bé com cuinar-los, més enllà de l’habitual preparació a la planxa. Per sort, els bolets lliguen magníficament amb una gran varietat d’aliments, així que igual podrem preparar un fricandó de vedella amb bolets, unes patates amb fredolics i cansalada, o un deliciós arròs melós amb bolets variats.

El plantejament de la recepta d’avui és què fer quan arriba l’època dels rovellons, pinetells o esclata-sangs, en tenim molts al nostre abast, i els hem de consumir en poc de temps. Doncs bé, farem un arròs de muntanya. Aquest arròs habitualment barreja carn de pollastre, de conill i de porc. S’hi pot afegir cansalada o botifarra fresca, al gust. Jo no l’he volgut fer massa carregat, i només he posat costelles de porc. Si voleu afegir altres carns, el procediment serà el mateix, s’hi hauran d’afegir al principi, per daurar-les.

A mi m’agrada molt de cuinar amb cassoles de fang o terrissa i també amb cocottes. Dóna un resultat magnífic, més reposat. Ara, quan cuinem arrossos, no hem de perdre de vista que, quan apagarem el foc, l’arròs continuarà coent amb intensitat uns minuts més. Vull dir que, per anar bé, haurem d’escurçar els minuts de foc, i estar ben atents. Si no voleu aquest risc, podeu preparar la recepta perfectament amb una paella clàssica.

Els bolets lliguen magníficament amb una gran varietat d’aliments, així que igual podrem preparar un fricandó de vedella amb bolets, unes patates amb fredolics i cansalada, o un deliciós arròs melós amb bolets variats.

Rovellons i llenegues

Recepta d’arròs de muntanya amb costelles i rovellons

Temps de preparació: 15′

Temps de cocció: 20′ + 18′

Comensals: 4

Ingredients:

  • 400 g costella de porc
  • 100 g botifarra negra
  • 500 g rovellons
  • 400 g arròs
  • 2 tomàquets
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 l brou o aigua
  • 2 dents d’all
  • safrà
  • pebre roig dolç
  • unes branques de romaní
  • oli d’oliva extra verge
  • sal

1 En primer lloc, en una paella o cassola posarem un bon raig d’oli d’oliva, i hi sofregirem la carn i la botifarra, en companyia de les dents d’all.

2 Anirem donant la volta a la carn i, quan tindran un color daurat, la reservarem a banda, o deixarem a un costat de la paella, i hi afegirem la ceba trinxada. Deixarem coure 5 minuts.

3 Hi posarem els rovellons, nets i tallats a trossos no massa petits. Deixarem coure uns 5 minuts.

4 A continuació, hi afegirem els tomàquets, triturats o trossejats, i salpebrarem. Deixarem coure 5 minuts més.

5 En aquest punt, hi posarem l’arròs, remenarem bé un parell de minuts i de seguida hi abocarem el brou o aigua. Tirarem a la cassola el pebre roig i el safrà, i deixarem coure uns 18 minuts, una mica menys si és cassola de fang.

6 Als últims minuts hi posarem per damunt les branquetes de romaní o farigola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *